top of page

Mindamellett, hogy a hastánc egy erőteljes művészeti forma, egyben egy nagyon hatékony mozgásprogram is, mely intenzíven átmozgatja a törzset, csípőt, combokat, hasizmokat, vállakat, lábfejeket és a gerincet, mely területek segítségével lehetőségünk nyílik a központunkból eredő női önkifejezésre. A hastánc emellett jótékonyan hat érzelmi, szellemi és közösségi jólétünkre is. Suzanna Davis, Seattle-ben működő professzionális hastáncos, fitness elkötelezett, 2017-ben megalapította a RakasaFit-et azért, hogy összefogja ezeket a fentebb említett nagyszerű tulajdonságokat egy olyan fitness irányzatban, mely a legkülönbözőbb tudásszinttel és életúttal rendelkező mozogni vágyók számára kínál lehetőséget arra, hogy közösen mozoghassanak és élvezhessék a fenti előnyöket.

"It was amazing to be in the body and move so freely and to be out of the mind."
— Manu, participant

A RakasaFit™, ami egy jól struktúrált fitness formátum, folyamatosan mozgásban tart, és ötvözi a hastáncot a core fitness-szel egy pezsdítő, és élénkítő edzés formájában. A “RakasaFit” az arab “táncos” és a közismert fitness szavak összetételéből keletkezett. A RakasaFit órák része a bemelegítés, majd ezt követi az edzés, ami erőfejlesztő, kardió gyakorlatokat is magában foglaló kombinációkból áll, és mindezt egy alapos, nyújtással egybekötött levezetés zárja le. Mindegyik kombináció egy alapvető hastáncos formát gyakoroltat (például kört, nyolcast vagy hullámot), akár valamilyen variációban. Ezeket a feladatokat gyakran kiegészítjük központ erősítő gyakorlatokkal is. Ez az egyszerű és elegáns struktúra lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy a koreográfián való gondolkodás helyett egyszerűen csak a mozgásuk minőségére koncentráljanak, mely által új kreatív energiákat szabadíthatnak fel a központjukból, és a mozgás olyan új módjait fedezhetik fel, melyeket más tevékenységek során is hasznosíthatnak.

75180690-5D+Mark+III+7099_Rakasafit_180107 (2).jpg

It's like a mix between yoga, belly dance, and aerobics, but it's like this really deep technique that gets you at your core."

— Amber Sway, RakasaFit Instructor

82494746-5D+Mark+III5943_Bellydance+Intersections_190706_edited.jpg

It was fun! I didn’t feel like I was working out (though I was definitely sweating) because I was too busy feeling sexy and confident.”

— Sandy at Java Gym, Starbucks HQ

A RakasaFit szerves részét képezi az összetartozás elve. Úgy lett megalkotva, hogy bármely tudásszintnek megfelelő legyen és bármilyen személyes cél szolgálatába lehessen állítani, legyen szó a hastánc mint művészeti forma elsajátításáról vagy akár csak arról, hogy egy teljesen más edzéstípusban lelje örömét az ember. Bármely esetben nagyszerű kereszt-edzés mindenki számára! A kombinációk alap szintűek, de maga az edzés bőven tartogat kihívást, így minden résztvevő profitálhat az órákból. A RakasaFit sokak számára kínálhat új utakat a hastánc irányába, és ösztönözheti őket arra, hogy továbbképezzék magukat további hastáncos órákon, workshopokon.
 

A RakasaFit továbbá nagyon egyszerű módja annak, hogy az összegyűlt mozogni vágyók egy élénkítő edzés segítségével megtalálják egyensúlyukat, és kisimultan nézhessenek szembe az előttük álló héttel. Amikor ugyanis fizikai testünkben is megjelenítjük az univerzum alapvető formáit, azt vesszük észre, hogy sokkal jobban kapcsolódunk önmagunkhoz és másokhoz is. Mindeközben nagyon jól érezzük magunkat és örömmel veszünk részt ezen az utazáson.

As a professional belly dancer, it helped me repeat some of the things I learned from the very beginning and really get it back into my body in a very technical way. I was able to focus on my form and really get into the technique of those movements that I still need to have down really well to perform. And a great workout too, so it keeps me fit."  — Nancy, Professional Belly Dancer

Nancy at RakasaFit.jpg
Postcard Flyer 2 - Hexagon Collage.jpg

Immáron sok helyen elérhetőek a személyes és online órák, mely lehetőségek száma folyamatosan nő. A világjárvány előtti időszakban Észak-Seattle-ben és Dél-Puget Soundban, valamint jelenleg Magyarországon működnek órák. További információt az Órák menüpont alatt találsz. Csatlakozz továbbá a Facebookon található RakasaFit csoporthoz a hírekért, és itt tudsz nekünk további kérdéseket is feltenni.

Online oktatáshoz az élő streaming vagy a RakasaFit tagság keretében juthatsz hozzá. Utóbbi esetében több mint 30 oktató videó videó áll rendelkezésre, melyekben kombinációkat, lebontott hastánc mozdulatokat, teljes edzéseket és még sok mást is találsz!

További információk a RakasaFit formátumról >

Légy te is RakasaFit instruktor! Tudj meg többet itt >

Learn about the RakasaFit founder >

bottom of page